HTML

Mindent az egészségért

Tízből kilenc kullancs fertőzött lehet Sopronban Az orvosok szerint a korábbi évekhez képest idén többen jelentkeznek fertőzött kullancscsípéssel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Támadnak a kullancsok

2009.07.24. 11:38 Norbika_

Tízből kilenc kullancs fertőzött lehet Sopronban

Európa egyik legveszélyesebb területének számít a nyugat-magyarországi térség a kullancsinvázó szempontjából. Ezen a vidéken átlagosan minden második kullancs fertőzött lehet, de Sopron egyes részein tízből kilenc fertőzött.

A szakemberek szerint idén ellenállóbbak a kullancsok, az időjárás pedig kedvez a szaporodásuknak. Több beteg jelentkezik fertőzött csípéssel, mint a korábbi években.A gyógyszertárakban is nagy a forgalom, sok védőoltás fogy a patikákban. A két legveszélyesebb kullancsfertőzés közül a Lyme-kór ellen nincs védőoltás. Az agyvelőgyulladás ellen viszont lehet védekezni, kétezer forintba kerül ez a védőoltás, egy éven belül háromszor kell beadni.

Kullancsot nem csak az erdőben lehet összegyűjteni, hanem a kertben, parkban, hétvégi házakban, bárhol, ahol zöld növényzet előfordul.Tavaly óta tilos vegyszerekkel permetezni a kullancsokat. Az Európai Unió szerint az irtóanyag veszélyes lehet az emberre.

Ezt a cikket olvastam a hiado.hu-, és nagyon megijedtem, mert vasárnap a Fertő-tó környékén kirándultunk a gyerekekkel. Tegnap a 3 éves Verácska (kisebbik lányom) viszkető fájdalomra panaszkodott, amit a térdhajlatában érzett. Észrevettem, hogy egy kullancs volt benne. Azonnal kiszedtem csipesszel, könnyen ment. Másrészről tartok a Lyme-kórtól és az agyhártyagyulladás veszélyétől. A tetemet kidobtam, így nem tudom bevizsgáltatni az ANTSZ-nél, hogy fertőzött volt-e...

Tud valaki tanácsot adni abban, hogy lenne-e értelme elvinni a lányomat orvoshoz? Vagy pedig reménykedjek, hogy 5 hétig semmilyen panasz nem jelentkezik nála, ami a fenti betegségek valamelyikére utalna?

Szólj hozzá!

Címkék: sopron kullancs lime kór

A bejegyzés trackback címe:

https://kullancsinvazio.blog.hu/api/trackback/id/tr131264762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása